Sposób przygotowania:
BIszkopt z masa mietowa.
Zrobic biszkopt. Bialka odzielic od zoltek, ubic z cukrem na sztywna piane, w osobnym naczyniu ubic zoltka, wlac do ubitej piany wymieszac. Dodac maki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikaytnie zmksowac, Na koncu dodac wode i olej. Jeszcze raz zmiksowac. Wlac do formy wysmarowanej tluszczem i upiec w temp 200 st. ok 40 min. Ostudzic. Galaretki rozpuscic w 1 1/2 szkl wody i ostawidz do stezenia. Czekolade strkowac na uzych oczkach. podzielic na dwie czesci. Smietane ubic z cukrem pudrem, dodac serki, i powoli herbate caly czas miksujac, a na koniec galaretke tezaca. Gdy masa zacznie sie robic sztywna wsypac pierwsza czesc startej czekoladdy. Delikatnie wymieszac. Wylozyc mase na biszkopt. I posypac starta czekolada, schlodzic. Smacznego.