Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i ananasem
BISZKOPT:
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić.
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu.
MASA:
400 ml mleka zagotować, w pozostałej części wymieszać mąki oraz żółtka. Dodać do gotującego się mleka i mieszać do zagotowania. Odstawić do zimna. Po pewnym czasie margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimnego budyniu i spirytus. Wyłożyć na biszkopta.
Ananasa z puszki wyjąć i ustawić na masie, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić.
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu.
MASA:
400 ml mleka zagotować, w pozostałej części wymieszać mąki oraz żółtka. Dodać do gotującego się mleka i mieszać do zagotowania. Odstawić do zimna. Po pewnym czasie margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimnego budyniu i spirytus. Wyłożyć na biszkopta.
Ananasa z puszki wyjąć i ustawić na masie, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.