Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i borówkami
Biszkopt przygotowujemy wg opisu z tego przepisu https://gotujmy.pl/ciasto-cappuccino,przepisy-okazje-przepis,271079.html ( pomijamy kakao zamiast niego są dodatowe trzy łyżki mąki pszennej ). Upieczony i ostudzony biszkopt dzielimy na dwa blaty.
Borówki przebieramy, dokładnie opłukujemy i osuszamy.
Czekoladę białą oraz czekoladę z nadzieniem ciasteczkowym kroimy w kostkę.
Krem karpatka przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Do gotowego kremu dodajemy pokrojone czekolady. Całość mieszamy.
Na jeden nasączony biszkopt wykładamy krem i dokładnie rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim nasączonym blatem biszkoptowym.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy borówki i ostrożnie mieszamy. Całość dajemy na biszkopt i równomiernie rozprowadzamy. Wierzch posypujemy borówkami.
Gotowe ciasto schładzamy.
Borówki przebieramy, dokładnie opłukujemy i osuszamy.
Czekoladę białą oraz czekoladę z nadzieniem ciasteczkowym kroimy w kostkę.
Krem karpatka przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Do gotowego kremu dodajemy pokrojone czekolady. Całość mieszamy.
Na jeden nasączony biszkopt wykładamy krem i dokładnie rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim nasączonym blatem biszkoptowym.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy borówki i ostrożnie mieszamy. Całość dajemy na biszkopt i równomiernie rozprowadzamy. Wierzch posypujemy borówkami.
Gotowe ciasto schładzamy.
BozenaMatuszczyk
SylaUla
misia5
Zapraszam :)
misia5
Dziękuję :)
ciasteczka
misia5
Myślałam, że tylko ja odliczam czas do świeżych borówek prosto z lasu :) Cieszę się, że z borówkami amerykańskimi także było pyszne :)
ciasteczka
misia5
Super :) Bardzo się cieszę, że ciasto Wam smakowało :)
skuter5
misia5
Zapraszam :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2