Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem truskawkowym
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal miksować. Na mniejszych obrotach miksera wmiksować żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do białek i wymieszać łyżką. Wylać na wysmarowaną margaryną tortownicę i piec ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
MASA: bitą śmietanę ubić, dodać cukier puder, śmietan fix i przygotowaną żelatynę. Ubijać na twardo.
MUS TRUSKAWKOWY: przygotować galaretkę w 1 szklance wody. Ostudzić. Truskawki zmiksować, połączyć z tężejącą galaretką. Na połowę biszkopta wyłożyć trochę masy śmietankowej, następnie mus i znów masę. Przykryć drugim biszkoptem. Wyłożyć pozostałość masy, posypać startą czekoladą.
Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
MASA: bitą śmietanę ubić, dodać cukier puder, śmietan fix i przygotowaną żelatynę. Ubijać na twardo.
MUS TRUSKAWKOWY: przygotować galaretkę w 1 szklance wody. Ostudzić. Truskawki zmiksować, połączyć z tężejącą galaretką. Na połowę biszkopta wyłożyć trochę masy śmietankowej, następnie mus i znów masę. Przykryć drugim biszkoptem. Wyłożyć pozostałość masy, posypać startą czekoladą.
Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.