MagicCookingTime

MagicCookingTime

Szef Kuchni
[Przepisów: 9]

Biszkopt z musem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekki i smaczny sposób na spędzenie popołudnia. Idealne na parne, letnie dnie. Duża ilość owoców w formie musu.

Biszkopt z musem jabłkowym

Składniki:

Biszkopt z musem jabłkowym

 

  • 7 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cynamonu
  • 2 słoiczki przetworów jabłkowych

Sposób przygotowania:

Biszkopt z musem jabłkowym
Z białek i cukru ubijamy pianę. Powoli dodajemy żółtka i resztę sypkich składników. Biszkopt pieczemy ok 30 min w 150 stopniach celcjusza. Przetwory jabłkowe miksujemy dokładnie na gładką masę z dodatkiem jajka i cynamonem. Wykładamy na wystudzone ciasto i ponownie pieczemy ok 20-30 min. Podajemy z cukrem pudrem.