Sposób przygotowania:
Biszkopt z ananasem i pomarańczami
Jajka wbijam do miski, dodaję cukier i ubijam na puszystą masą mikserem. Przesiewam mąkę którą dodaje, do jajek razem z proszkiem do pieczenia. Całość mieszam delikatnie. Wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temp 180 stopni 20 minut. Po przestygnięciu przecinam wzdłuż. Galaretki dwie rozpuszczam w gorącej wodzie . Jedną galaretkę rozpuszczam w ¾ szklanki gorącej wody, wykorzystam ją do kremu. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję przestudzoną galaretkę sztuk 1 i wstawiam na chwilę do lodówki. Smaruję przekrojony biszkopt śmietaną. Przykrywam drugim blatem. Układam kawałki ananasa, i pomarańczy obranej. Wylewam dwie galaretki na wierzch.