Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z pomarańczą
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier i żółtka i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 19 cm. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. MASA: Z pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy do garnka. Do soku wlewamy 1 szklankę mleka oraz wsypujemy cukier i zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę oraz proszek budyniowy, po czym wlewamy do gotującego się mleka z sokiem. Mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy dodając porcjami zimny budyń. Krem wykładamy na biszkopt i rozsmarowujemy.