mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, lekkie, łatwe, lekko przykwaskowate.... :)

Biszkopt z rabarbarem

Składniki:

Biszkopt z rabarbarem

 

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka octu
  • szklanka rabarbaru

Sposób przygotowania:

Biszkopt z rabarbarem
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C. Jajka ubić z cukrem ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem. Formę do ciasta (u mnie keksówka) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką lub mąką. Wlać ciasto. Poukładać na nim owoce . Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Po tym czasie należy sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone. Ostudzić.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.