Sposób przygotowania:
Biszkopt z rodzynkami lub owocami
Przygotowanie: Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę.Rodzynki sparzyć i dokładnie osączyć,po czym przesypać łyżką mąki ( z odmierzonej do biszkoptu). Do ubitej piany dodać żółtka,otartą skórkę z cytryny,partiami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,cukier waniliowy,rodzynki i pokrajaną skórkę pomarańczową,delikatnie wymieszać.Nałożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą dużej tortownicy i piec w gorącym piekarniku 200s.c około 40 minut.Zamiast rodzynków można na cieście ułożyć truskawki.