Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Do miski dajemy białka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 30 minut.
Masa truskawkowa; Truskawki myjemy i rozgniatamy. Cukier mielimy razem z cukrem waniliowym. Masło ucieramy z przygotowanymi cukrami a następnie dodajemy po troszku rozgniecionych truskawek.
Zimny biszkopt kroimy na pół. Dajemy masę truskawkową i przykładamy drugim biszkoptem. Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.
Masa truskawkowa; Truskawki myjemy i rozgniatamy. Cukier mielimy razem z cukrem waniliowym. Masło ucieramy z przygotowanymi cukrami a następnie dodajemy po troszku rozgniecionych truskawek.
Zimny biszkopt kroimy na pół. Dajemy masę truskawkową i przykładamy drugim biszkoptem. Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.