Sposób przygotowania:
biszkopt--zawsze wychodzi
Białka ubijamy ze szczyptą soli.
Żółtka ubijamy z cukrem na gladka masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubite białka.
Wlewamy do nasmarowanej masłem blachy i wysypanej mąką blaszki (ja piekę w mniejszej tortownicy).
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Uwaga!
Podczas pieczenia, lepiej nie robić w kuchni przeciągów, nie otwierać piekarnika, po upieczeniu jeszcze około 5 minut pozostawić biszkopt w zamkniętym piekarniku, póżniej uchylić dzrzwiczki na 15 minut, dopiero potem wyjąć ciasto z piekarnika....
Można podczas miksowania dodać kakao...
Żółtka ubijamy z cukrem na gladka masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubite białka.
Wlewamy do nasmarowanej masłem blachy i wysypanej mąką blaszki (ja piekę w mniejszej tortownicy).
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Uwaga!
Podczas pieczenia, lepiej nie robić w kuchni przeciągów, nie otwierać piekarnika, po upieczeniu jeszcze około 5 minut pozostawić biszkopt w zamkniętym piekarniku, póżniej uchylić dzrzwiczki na 15 minut, dopiero potem wyjąć ciasto z piekarnika....
Można podczas miksowania dodać kakao...