Sposób przygotowania:
Biszkoptowa rolada mokka
Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i ubić razem na puszystą masę.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem do masy jajecznej i delikatnie wymieszać.Tak przygotowany biszkopt wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę o wymiarach 40x40.Piec 10-15 min. a następnie wyciągnąć gotowy biszkopt,lekko przestudzić,wyciągnąć na wilgotną ściereczkę i zrolować.Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę podgrzać w garnku,dodać do niej cukier,połamaną czekoladę oraz kawę.Wszystko razem rozpuścić,starać się nie dopuścić do wrzenia.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody i wlać do masy czekoladowo-śmietanowej.Masę odstawić do ostygnięcia a następnie do lodówki na ok 30 min. Gdy masa stężeje rozsmarować ją na biszkopcie a następnie zwinąć biszkopt w roladę.Wierzch rolady oblać polewą czekoladową i obsypać kawałkami orzechów.Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.