Sposób przygotowania:
Biszkoptowa rolada truskawkowa
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, miksować. Dodać żółtka i zmiksować do połączenia się składników. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do masy. Ciasto przelać do formy 35x24cm. Wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć do dużej keksówki papierem do dołu. Pozostawić do ostygnięcia. 2. Galaretki rozpuścić w wrzącej wodzie. Ostudzić i schłodzić do lekkiego stężenia. Truskawki zmiksować na puree i dodać do tężejącej galaretki. Mus truskawkowy przełożyć na biszkopt, schłodzić do całkowitego stężenia.3. Wyciągnąć roladę z formy, ściągnąć papier i udekorować świeżymi truskawkami. Smacznego!