Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ciasto z jabłkiem
Jajka ubić ze szczyptą soli,pod koniec ubijania dodać cukier z cukrem waniliowym i ubijać dalej do rozpuszczenia cukru.
Następnie przesiać wymieszane mąki razem z proszkiem do pieczenia,a na koniec cienkim strumykiem dodać olej.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(tortownica o średnicy 26 cm).
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Pokrojone jabłka rozłożyć na cieście lekko w wciskając w ciasto.
Całość posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 - 170 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu wystudzić.
Smacznego.
Następnie przesiać wymieszane mąki razem z proszkiem do pieczenia,a na koniec cienkim strumykiem dodać olej.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(tortownica o średnicy 26 cm).
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Pokrojone jabłka rozłożyć na cieście lekko w wciskając w ciasto.
Całość posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 - 170 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu wystudzić.
Smacznego.
gusia1000