Sposób przygotowania:
Ciasto sypane z brzoskwiniami
Składniki suche włożyć do miski i wymieszać drewnianą łyżką.
Masło dokładnie schłodzić w lodówce.
Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia.
Wsypać część ciasta czyli wymieszanych składników,poukładać część obranych pokrojonych brzoskwiń.
Następnie znowu część ciasta, na ciasto plasterki 1/2 kostki masła, znowu część pokrojonych brzoskwiń, część ciasta, brzoskwinie i resztę ciasta czyli wymieszanych składników oraz drugą połowę pokrojonego w plastry masła.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Masło dokładnie schłodzić w lodówce.
Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia.
Wsypać część ciasta czyli wymieszanych składników,poukładać część obranych pokrojonych brzoskwiń.
Następnie znowu część ciasta, na ciasto plasterki 1/2 kostki masła, znowu część pokrojonych brzoskwiń, część ciasta, brzoskwinie i resztę ciasta czyli wymieszanych składników oraz drugą połowę pokrojonego w plastry masła.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Fajnie że tak myślisz. Dzięki;)