Sposób przygotowania:
Trufelki kakaowe z kaszki manny
Zagotować w rondelku wodę z dużą szczyptą soli, wsypać kaszę mannę i gotować do zgęstnienia. Do gorącej kaszki dodać białą czekoladę połamaną na kostki i mieszać do rozpuszczenia.
Wsypać zmielone migdały, dodać odrobinkę aromatu migdałowego i wymieszać z półpłynną masą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia i zgęstnienia.
Dodać kakao oraz krokant i wymieszać. Masę schlodzić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczać w krokancie.
Przechowywać w lodówce.
Wsypać zmielone migdały, dodać odrobinkę aromatu migdałowego i wymieszać z półpłynną masą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia i zgęstnienia.
Dodać kakao oraz krokant i wymieszać. Masę schlodzić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczać w krokancie.
Przechowywać w lodówce.