Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ze śliwkami
Blaszkę (32 x 22) wykładam papierem do pieczenia. Umyte i wypestkowane śliwki przecinam na połówki i układam na wysmarowanym margaryną papierze , cięciem w dół . Następnie przygotowuję ciasto . Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję cukry . Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i mieszam łyżką , na koniec wlewam olej i delikatnie łączę całość. Ciastem zalewam śliwki . Wstawiam do gorącego piekarnika, piekę 50 minut w temp. 170 st. C Upieczone ciasto wykładam na deskę do góry śliwkami, ściągam ostrożnie papier do pieczenia. Po wystudzeniu polewam lukrem i ozdabiam słodkimi perełkami.
misia5
zbysiowa
Monia, znikło w pół dnia :)
misia5
Skąd ja to znam :)