Sposób przygotowania:
Biszkoptowo - chałwowe kostki
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
2. Wystudzony biszkopt kroimy na 12 jednakowych kwadratów.
3. Składniki na krem ucieramy na puszysta masę, cukru pudru dodajemy według uznania jak słodki chcemy mieć krem.
4. Następnie kwadraty z ciasta smarujemy kremem i składamy po trzy, smarujemy również boki. W ten sposób powstaną nam 4 kostki.
5. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią wierzch każdej kostki. Na koniec dekorujemy dowolną posypką i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia polewy.
6. Gotowe i smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Wystudzony biszkopt kroimy na 12 jednakowych kwadratów.
3. Składniki na krem ucieramy na puszysta masę, cukru pudru dodajemy według uznania jak słodki chcemy mieć krem.
4. Następnie kwadraty z ciasta smarujemy kremem i składamy po trzy, smarujemy również boki. W ten sposób powstaną nam 4 kostki.
5. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią wierzch każdej kostki. Na koniec dekorujemy dowolną posypką i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia polewy.
6. Gotowe i smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.