Sposób przygotowania:
Biszkoptowy deser z owocami
Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu i pozostawić do całkowitego stężenia.Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę.Wsypać cukier i dalej miksować.Wlać żółtka.Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Na papier nakładać po kilka łyżek masy aby powstały krążki.Piec w piekarniku około 12-15 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu zdjąć z papieru krążki i delikatnie złożyć w półkole biszkopty. Galaretkę pokroić w kosteczkę.Czekoladę zetrzeć na tarce.Kiwi i pomarańcze obrać i pokroić w plasterki.Mleko wlać do miseczki i ubić śnieżkę na puszystą masę.Na przemiennie układać w środek krążków biszkoptowych owoce,galaretkę,śnieżkę oraz posypać startą czekoladą.Wstawić do lodówki do schłodzenia.