lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkoptowy przekładaniec z aronią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny i delikatny biszkoptowy przekładaniec z aronią. To doskonałe ciasto do popołudniowej kawy lub herbaty.

Biszkoptowy przekładaniec z aronią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkoptowy przekładaniec z aronią

 

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Cukier trzcinowy zmielony pół szklanki
  • Dodatkowo
  • dżem aroniowy 200 gram
  • masło 150 gram
  • budyń wiśniowy
  • mleko

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Miksujemy jaja na puch z cukrem trzcinowym. Przesiewamy obydwie maki z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy delikatnie . Owalne naczynie do zapiekania smarujemy margaryną i obsypujemy mąką Przekładamy masę biszkoptowa . Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Gotujemy budyń wiśniowy z cukrem i mlekiem i studzimy. Miksujemy masła dodając do niego po łyżce budyniu , aż powstanie jednolita masa . Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy dżemem aroniowym i wykładamy masę budyniową . Przykładamy drugim biszkoptem , dociskamy i posypujemy cukrem pudrem .
Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Miksujemy jaja na puch z cukrem trzcinowym.
Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Przesiewamy obydwie maki z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy delikatnie .
Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Owalne naczynie do zapiekania smarujemy margaryną i obsypujemy mąką Przekładamy masę biszkoptowa . Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy dżemem aroniowym i wykładamy masę budyniową . Przykładamy drugim biszkoptem , dociskamy i posypujemy cukrem pudrem .

Tagi:

biszkopt