lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkoptowy torcik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny wyszedł torcik :)

Biszkoptowy torcik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkoptowy torcik

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy torcik
Białka miksujemy na puch .Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy ubite białka mieszamy dodajemy dwie mąki i mieszamy łyżką. Wylewamy masę do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Wkładamy do pieca na 25 minut pieczemy w 180 stopniach. Kiedy biszkopt się upiecze i ostygnie przecinamy go na połowę. Miksujemy śmietanę z śmietan -fix .Nakładamy ubitą śmietanę i przykrywamy biszkoptem resztę dajemy na wierzch. Liczi wyjmujemy z puszki odsączamy z soku śliwki kroimy w plastry. Na śmietanę układamy plasterki śliwki i w środek wkładamy liczi przyozdabiamy stokrotkami i listkami smacznego .
Biszkoptowy torcik
przelewamy ciasto do tortownicy 24 cm
Biszkoptowy torcik
biszopt przestudzony pekrajamy na połowę i smarujemy smietaną
Biszkoptowy torcik
przykrywamy drugim plackiem kladziemy smietane znowu oraz plasterki sliwki
Biszkoptowy torcik
kładziemy odsączone liczi na plasterki śliwek