tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Biszkopty maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na biszkopty maślane.

Biszkopty maślane

Składniki:

Biszkopty maślane

 

Sposób przygotowania:

Biszkopty maślane
Jaja z cukrem ubić w rondlu na bardzo małym ogniu. Gdy zaczną się pienić odstawić z ognia i ubijać tak długo, aż ostygną. wsypać po łyżce mąki ziemniaczanej i sklarowanego masła oraz skórkę cytrynową, otartą z 1 cytryny. Duży płaski rondel lub tortownicę wysmarować masłem, wysypać bułeczką i wlać ciastka, wstawić do piekarnika na godzinę. Po wyjęciu ostudzić i pokroić babkę na cienkie plasterki następnie polukrować.

Tagi:

biszkopt