Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bitki cielęce w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 966

Pieczarki umyć, oczyścić, drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać,

Bitki cielęce w papilotach

Składniki:

Bitki cielęce w papilotach

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce w papilotach
Pieczarki umyć, oczyścić, drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, posolić, włożyć do rondelka razem z pieczarkami, wymieszać. Udusić do miękkości na małym ogniu, w miarę potrzeby skrapiać wodą. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać ze szczypiorkiem, ostudzić, zmiksować. Mięso oczyścić z błon i ścięgnien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry. Zbić tłuczkiem, uformować owalne bitki. oprószyć je solą wymieszaną z rozkruszonym tymiankiem, utartą gałka muszkatołową i pieprzem. Przygotowac kawałki folii aluminiowej, na każdym kawałku ułożyć po jednej bitce. na powierzchni bitek rozsmarować równomiernie masę z pieczarek. każdą bitkę owinąć starannie folią. Ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut. Bitki razem z folią ułożyć na półmisku i od razu podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówek.

Tagi:

beza bezy