Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bitki schabowe w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne bitki ze schabu wieprzowego w sosie koperkowym.

Bitki schabowe w sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki schabowe w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe w sosie koperkowym
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części. Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor. Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować. Gotować ok. 3 minut. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.
Bitki schabowe w sosie koperkowym
Schab bez kości pokroić w plastry i bardzo cienko rozbić.
Bitki schabowe w sosie koperkowym
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć kawałki mięsa.
Bitki schabowe w sosie koperkowym
Zalać wodą i dusić pod przykryciem z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Bitki schabowe w sosie koperkowym
Sos zagęścić mąką i dodać posiekany koperek.