Sposób przygotowania:
Bitki schabowe z cebulką
Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Pokroić w 1,5 cm plastry, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Bitki oprószyć mąką i usmażyć po kilka w większym rondlu na oleju na złotobrązowy kolor. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Dodać mięso, zalać ok 1/2l gorącej wody. Dodać resztę przypraw i dusić ok 50 min do miękkości.
![Bitki schabowe z cebulką Bitki schabowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-schabowe-z-cebulka-300872.jpg)
![Bitki schabowe z cebulką Bitki schabowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-schabowe-z-cebulka-300873.jpg)
![Bitki schabowe z cebulką Bitki schabowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-schabowe-z-cebulka-300874.jpg)
![Bitki schabowe z cebulką Bitki schabowe z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-schabowe-z-cebulka-300875.jpg)