gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Schabowe w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane schabowe w panierce serowej podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - są pyszne.

Schabowe w panierce serowej

Składniki:

Schabowe w panierce serowej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce serowej

ETAP 1:

Schabowe w panierce serowej
Rozbite plastry schabu przyprawiamy z każdej strony.

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

ETAP 2:

Schabowe w panierce serowej
Potarty na tarce o drobnych oczkach ser mieszamy z bułką tarta.

Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy na talerz, wsypujemy bułkę tartą i mieszamy.

ETAP 3:

Schabowe w panierce serowej
Przyprawione schaby maczamy w jajku i panierujemy.

Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Plastry mięsa maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej z serem.

ETAP 4:

Schabowe w panierce serowej
Na koniec smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.