Sposób przygotowania:
bitki schabowe w sosie cebulowym
Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry i delikatnie rozklepujemy, oprószamy ulubionymi przyprawami (czosnek granulowany, sól i słodka papryka). Mięso smażymy z obu stron na złoty kolor(powinno być na granicy przypalenia), następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i czosnek, smażymy chwilę uważając żeby nie przypalić,. następnie podlewany bulionem i dusimy razem do momentu aż mięso zmięknie. W trakcie duszenia doprawiamy słodką papryką. jeśli bulion wyparuje należy podlać wodą lub bulionem. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i dolewamy do sosu aby go zagęścić. Należy przy tym uważać żeby nie porobiły się grudki (ja wlewam mąkę z wodą przez malutkie siteczko).
evita0007
Edward mistrz kuchni
najbardziej lubię jak ta cebulka rozpada się w sosie :)