justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Bitki wieprzowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sos idealnie smakuje z kaszą gryczaną lub z ryżem i do tego buraczki pychotka.

Bitki wieprzowe

Składniki:

Bitki wieprzowe

 

  • 1kg szynki wieprzowej
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 2 kostki wieprzowe
  • sól
  • listek laurowy
  • 2 marchewki
  • 2 cebule

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe
Z szynki kroimy kotlety. Każdy doprawiamy solą i pieprzem po czym ubijamy ale nie za cienko. Mięso obsmażamy z dwóch stron na brązowy kolor. Przekładamy do większego garnka. Kostki rozpuszczamy w 1l wody i wlewamy do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, pokrojoną w kostkę marchewkę i zeszklone cebule. Wszystko gotujemy do momentu kiedy mięso i warzywa będą miękkie. Smacznego.

Tagi:

szynka