wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Bitki wołowe, duszone w bulionie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, soczyste mięsko :)

Bitki wołowe, duszone w bulionie

Składniki:

Bitki wołowe, duszone w bulionie

 

  • 40 dag rostbefu wołowego,
  • sól, pieprz,
  • czosnek granulowany
  • 300 ml bulionu wołowego z kostki,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe, duszone w bulionie
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.