sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Bitki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzybki w połączeniu z sosem sojowym nadaja polędwiczce wspaniałą nutę

Bitki z pieczarkami

Składniki:

Bitki z pieczarkami

 

  • 1 kg mięso wieprzowe bez kości,
  • 2 sztuki kostka pieczeniowa,
  • 300 gram pieczarki,
  • kilka łyżek mąki
  • sos sojowo-grzybowy Tao Tao

Sposób przygotowania:

Bitki z pieczarkami
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy 3-4 łyżkami sosu sojowego i gorącą wodą odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.