Sposób przygotowania:
Bitki ze schabu w sosie myśliwskimETAP 1:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Podlewamy bulionem rosołowym i gotujemy do miękkości.
ETAP 2:
3. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na drugiej dużej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz wcześniej namoczone grzyby i pokroje w pół plasterki ogórki. Gotujemy 20 minut.
4. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę, wsypujemy paprykę ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
ETAP 3:
5. Sos łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego