kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Bliny serbskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć dwa razy w maszynce. Dodać śmietanę, żółtka, przyprawy i dokładnie utrzeć.

Bliny serbskie

Składniki:

Bliny serbskie

 

 

Sposób przygotowania:

Bliny serbskie
Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć dwa razy w maszynce. Dodać śmietanę, żółtka, przyprawy i dokładnie utrzeć. Następnie ubić pianę z białek, lekko wymieszać z całością, kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć bliny na złoty kolor. Podawać posypane utartym ostrym serem, można też dodać przedtem ser do masy. Podawać z kwaśną śmietaną.

Tagi:

sery ser