jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Bliny z siadłego mleka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bliny z siadłego mleka doskonałe na podwieczorek dla dzieci i dorosłych

Bliny z siadłego mleka

Składniki:

Bliny z siadłego mleka

 

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • sól
  • tłuszcz- do smażenia

Sposób przygotowania:

Bliny z siadłego mleka
Żółtko ukręcić z cukrem i solą, dodać zsiadłe mleko i ciągle kręcąc wsypywać mąkę. Starannie wymieszać, dodać ubite na sztywną pianę białko. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron . Podawać bliny posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka