przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Blok

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tradycyjny przepis na znany chyba każdemu z dzieciństwa deser :)

Blok

Składniki:

Blok

 

  • 25 dag margaryny,
  • pół szklanki wody,
  • 6 łyżek kakao,
  • 50 dag mleka w proszku,
  • 1 szklanka cukru,
  • bakalie,
  • 4 opakowania herbatników

 

 

 

Sposób przygotowania:

Blok
Wodę zagotować z cukrem i margaryną. W oddzielnym naczyniu wymieszać kakao i mleko w proszku, po czym ciągle mieszając wlewać do niego zagotowaną wodę z margaryną i cukrem. Gdy masa będzie już gładka- dodać bakalie i pokruszone dość grubo herbatniki. Blaszkę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Jeśli ktoś lubi bardzo słodki blok, polecam dodać 1,5-2 szklanki cukru :)

Tagi:

bakalie