dorociunia25

dorociunia25

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny blok czekoladowy - przepis mojej mamy. Zachowajcie podane proporcje a będziecie się zachwycać.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 margaryna
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • ¼ szklanki mleka
  • około 3 szklanki mleka w proszku
  • 3-4 paczki herbatników

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Margarynę rozpuścić w garnku razem z kakao, cukrem i mlekiem. Przestudzić do temperatury ok. 40 stopni C. Dodać mleko w proszku oraz herbatniki. Przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę (keksówkę) wysłaną folią. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Niektórzy dodają jeszcze rodzynki, orzechy itp - ja polecam wyłącznie herbatniki. Palce lizać.