kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Blok czekoladowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zamiennik czekolady,bardzo słodki :)

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 25dag. margaryny
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 6 łyżek kakao zwykłego lub rozpuszczalnego
  • 50dag. mleka w proszku (pełnego)
  • bakalie
  • pokruszone herbatniki (ilośc wg. uznania)

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Wodę ,cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku wymieszać po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki- wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. Wstawić do lodówki, do wystygnięcia. Gdy już będzie twarde pokroić w kostkę lub w trójkąciki .
Smacznego:)

Tagi:

bakalie