klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Blok najlepszy jest dla dzieci, ponieważ jest słodki i ma tak wyjątkowy smak że każdy mógł by się oprzeć.Podawać ze szklanką ciepłego mleka.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200 g masła
  • 2 paczki herbatników ( po 250 g)
  • 1 op. cukru waniliowego ( 16 g)
  • garść bakalii
  • 4 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
- Do rondla wlać 1/2 szklanki wody.
- Włożyć masło, cukier i kakao. Mieszają, podgrzewać aż się rozpuści.
- Do przestudzonej masy wsypać mleko, mieszając.
- Dodać bakalie oraz pokruszone herbatniki.
- Masę przełożyć do formy i odstawić na kilka godzin do lodówki.
- Dowolnie udekorować.

Tagi:

bakalie