LukaszM

LukaszM

Kucharz
[Przepisów: 10]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy deser z czasów kiedy miałem 5 lat :D

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 opakowanie mleka w proszku (tylko to "sypkie" nie granulowane)
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kakao
  • 1 szklanka cukru
  • dodatki czyli np. herbatniki, m&m`sy, bakalie, ciastka

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
1. Do garnka wlewamy mleko dodajemy masło i na wolnym ogniu podgrzewamy do rozpuszczenia następnie dodajemy cukier i kakao
2. Do masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy (tu Paniom polecam pomoc Panów) aż wszystko się połączy
3. Dorzucamy wybrane dodatki, m&m`sy radze potraktować wałkiem np.
4. Foremkę wykładamy, pergaminem lub herbatnikami, przekładamy masę.
5. Noc w lodówce dobrze wpłynie na deser.