Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy
Deser prosty jak budowa cepa, wykonany przez córke wg przepisu z ksiązki Dzieciaki do kuchni .
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić. Ciągle mieszając stopniowo wsypać mleko, na koniec pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać i wlać do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić ok 4h. Z tej porcji wychodzą 2 keksówki.
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić. Ciągle mieszając stopniowo wsypać mleko, na koniec pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać i wlać do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić ok 4h. Z tej porcji wychodzą 2 keksówki.
caroline1983
Lady Marmolada
Luśka
Wszunia
cherry
Sarenka
polcia