Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy1.
Do rondelka wlewam wodę i dodaję masło, wszystko razem podgrzewam do rozpuszczenia masła, po rozpuszczeniu masła dodaję cukier i czekam aż dokładnie się rozpuści.
2.
Następnym etapem jest dodanie 6 łyżek kakao. Do rondelka z masłem, cukrem i wodą dodaję kakao, dokładnie mieszam. Odkładam, czekam aż masa się ostudzi. W między czasie rozkruszam na małe kawałki herbatniki.
3.
Do ostudzonej masy stopniowo dodaję mleko w proszku, wszystko razem miksuję.
4.
Do gotowej masy dodaję rozkruszone herbatniki i orzechy, wszystko dokładnie mieszam łyżką, ponieważ masa jest bardzo gęsta.
5.
Gotową masę wykładam do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, ładnie rozsmarowuje, wkładam do lodówki do ochłodzenia- około 5 h.