Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Blok czekoladowy 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki blok przygotowuję na każde święta Bożego Narodzenia. Wszystkim smakuje i znika najszybciej ze smakołyków. Prosty i smaczny polecam.

Blok czekoladowy  5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Blok czekoladowy 5

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy 5
Mleko, cukier i margarynę gotować na małym ogniu do uzyskania gładkiej masy. W drugim naczyniu wymieszać mleko w proszku z kakaem. Dodać do rozpuszczonej margaryny z mlekiem i cukrem wymieszać. Herbatniki pokruszyć na małe kawałki a orzechy pokroić na drobno( oraz rodzynki). Dodać do masy i dokładnie wymieszać. Wąską blaszkę wyłożyć folią lub woreczkiem i wyłożyć masę, Dobrze ją ugniatając. Odstawić do lodówki, najlepiej kroić na drugi dzień.
Blok czekoladowy  5
Margaryna rozpuszczona z mlekiem i cukrem w trakcie dodawania mleka z kakaem.
Blok czekoladowy  5
Pokruszone herbatniki pokrojone orzechy oraz kilka rodzynek.
Blok czekoladowy  5
Wyłożony do formy blok, przykryć i odstawic do lodówki.