Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy w waflu
Do małego garnka wlewamy mleko i wkładamy pokrojone masło oraz wsypujemy cukier i kakao. Wstawiamy na gaz i podrzewamy na małym ogniu, aż masło się roztopi (cały czas mieszamy). Zdejmujemy z ognia i wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy aby mleko połączyło się z masą kakaową.
Na dno keksówki wkładamy 1 i pół listka waflowego a na niego delikatnie przekładamy masę bloku czekoladowego. Mokrą łyżką wyrównujemy górę deseru i przykładamy listki waflowe, lekko dociskamy do masy.
Wstawiamy blok czekoladowy do lodówki na całą noc.
Na dno keksówki wkładamy 1 i pół listka waflowego a na niego delikatnie przekładamy masę bloku czekoladowego. Mokrą łyżką wyrównujemy górę deseru i przykładamy listki waflowe, lekko dociskamy do masy.
Wstawiamy blok czekoladowy do lodówki na całą noc.