Sposób przygotowania:
Piszinger (wafel)
Do mleka dodać cukier i masło, doprowadzić do zagotowania. Biszkopty rozdrobnić, wsypać do mleka. Połączyć. Powstałą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i pokrojone orzechy, do drugiej wiórka kokosowe oraz ryż preparowany. Masy lekko wystudzić i rozsmarować na waflach.
Przełożenie wafel -jasna masa-wafel-ciemna masa- i tak na przemian.
Gotowy torcik docisnąć deską i włożyć do lodówki.
Czekoladę roztopić z niewielką ilością mleka w kąpieli wodnej, posmarować wierzch i boki. Ponownie włożyć do lodówki.
Przełożenie wafel -jasna masa-wafel-ciemna masa- i tak na przemian.
Gotowy torcik docisnąć deską i włożyć do lodówki.
Czekoladę roztopić z niewielką ilością mleka w kąpieli wodnej, posmarować wierzch i boki. Ponownie włożyć do lodówki.
SylaUla