Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Wodę margarynę , cukier i kakao wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu aż cukier się rozpuści. W tym czasie herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki.
Kiedy cukier się rozpuści dodajemy granulowane mleko i mieszamy cały czas aż znikną granulki. Na samym końcu dodajemy pokruszone ciastka i garść malin.
Wszystko mieszamy razem i przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą dzięki czemu łatwiej będzie nam wyciągnąć blok.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby masa całkowicie stężała.
Kiedy cukier się rozpuści dodajemy granulowane mleko i mieszamy cały czas aż znikną granulki. Na samym końcu dodajemy pokruszone ciastka i garść malin.
Wszystko mieszamy razem i przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą dzięki czemu łatwiej będzie nam wyciągnąć blok.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby masa całkowicie stężała.