lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Blok czekoladowy z mleka granulowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Blog wyszedł oryginalny orzeszki pinii pasują w swej kruchości , a kokos nadaje wspaniały widok . Nic tylko zrobić .

Blok czekoladowy z mleka granulowanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blok czekoladowy z mleka granulowanego

 

  • 1 kostka palmy ( 250 g),

 

  • mleko granulowane 250 g,

 

  • 6 łyżek wody,

 

  • 2 łyżki kakao gorzkiego
  • , 1 szklanka cukru
  • herbatniki 250 g

 

  • orzeszki pinii 150 g

 

  • wiórka kokosowe 50-70 gram na spód formy

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Do garnka wlałam wodę dodałam margarynę cukier i kakao . Mieszałam do rozpuszczenia. Dodałam granulowane mleko tak partiami sypałam i mieszałam . Pokruszyłam herbatniki i wsypywałam na przemian z orzeszkami pinii do ciepłej masy . Wymieszałam. Do formy takiej keksowej włożyłam folie aluminiową i posypałam wiórkami kokosowymi na całej powierzchni tak aby zakryło dno. Teraz wyłożyłam ciepły blok , docisnęłam i zostawiłam do ostygnięcia, następnie włożyłam do lodówki i zostawiłam na całą noc . Blog wyszedł przepyszny . Pięknie się prezentuję z wiórkami kokosowymi .
Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Do garnka wlałam wodę dodałam margarynę cukier i kakao . Mieszałam do rozpuszczenia.
Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Dodałam granulowane mleko tak partiami sypałam i mieszałam .
Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Pokruszyłam herbatniki i wsypywałam na przemian z orzeszkami pinii do ciepłej masy . Wymieszałam.
Blok czekoladowy z mleka granulowanego
Do formy takiej keksowej włożyłam folie aluminiową i posypałam wiórkami kokosowymi na całej powierzchni tak aby zakryło dno. Teraz wyłożyłam ciepły blok , docisnęłam i zostawiłam do ostygnięcia, następnie włożyłam do lodówki i zostawiłam na całą noc