misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Błyskawiczna fasolka po bretońsku,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Błyskawicze danie z fasolki.

Błyskawiczna fasolka po bretońsku,

Składniki:

Błyskawiczna fasolka po bretońsku,

 

  • 1 puszka białej fasolki w sosie pomidorowym
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 15 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 szklanka bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 1/2 łyżeczka majeranku suszonego
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna fasolka po bretońsku,
Fasolkę czerwoną odcedzić z zalewy i przełożyć do garnka. Dodać białą fasolkę razem z sosem. Kiełbasę zwyczajną pokroić w większą kostkę i podsmażyć delikatnie na oleju. Wymieszać z fasolkami. Następnie dodać bulion i postawić na małym ogniu. Gdy zacznie się gotować dosypać majeranek. Dodać sól i pieprz do smaku. Całość gotować przez około 15 minut. Jeżeli fasolka nie jest zbyt gęsta należy rozgnieść widelcem kilka fasolek i wymieszać. Do tego dnia można użyć dowolnej wędliny. Porcja dla 2 - 3 osób. Smacznego!!