BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1094]

Błyskawiczna fasolka z pomidorami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna fasolka można by powiedzieć po bretońsku. Fasolka robiona trochę inaczej bo z fasolką z puszki. Smakuje równie dobrze jak fasolka Jaś.

Błyskawiczna fasolka z pomidorami

Składniki:

Błyskawiczna fasolka z pomidorami

 

  • Fasolka biała w sosie pomidorowym 2 puszki,
  • pomidory 3 szt,
  • kiełbasa 300 g,
  • cebulka prażona 1 łyżka,
  • kurkuma 1/4 łyżeczki,
  • majeranek szczypta,
  • przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżeczka,
  • olej do smażenia,
  • w razie potrzeby sól do smaku,
  • woda zimna około 1/2 szkl,

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna fasolka z pomidorami
Kiełbasę pokroić w większą kostkę, następnie podsmażyć na gorącym oleju. Do podsmażonej kiełbasy dodać fasolkę wraz z sosem, przyprawy, wodę oraz obrane przesmażone na oleju i przetarte na sicie pomidory. Całość dokładnie wymieszać i pogotować około 15 minut. Na koniec dodać cebulkę uprażoną, majeranek oraz kurkumę.

Podawać gorące, zaraz po ugotowaniu.

Podawać z pieczywem.