Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jaś fasola w pomidorowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fasola w pomidorowym sosie jest smacznym dodatkiem do pieczeni lub kiełbasy podanej na gorąco. Smacznego.

Jaś fasola w pomidorowym sosie

Składniki:

Jaś fasola w pomidorowym sosie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaś fasola w pomidorowym sosie
Fasolę umyć i zamoczyć poprzedniego dnia, następnego dnia zmienić wodę i ugotować. Pomidory umyć, pokroić włożyć do garnka, wlać odrobinę wody, rozgotować, przetrzeć przez. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać mąkę , wymieszać, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z fasolą, dodać przecier pomidorowy, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

pomidory