Sposób przygotowania:
Wytrawne bułeczki z nadzieniem
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto odstawiamy na 30 minut.
Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę.
Podsmażamy na łyżce masła wraz z przyprawami.
Studzimy.
Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę.
Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę.
Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto odstawiamy na 30 minut.
Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę.
Podsmażamy na łyżce masła wraz z przyprawami.
Studzimy.
Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę.
Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę.
Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
redakcja
SylaUla
gosiapiotrek23
;)
gosiapiotrek23
;)
biedroneczki
gosiapiotrek23
Polecam ;)