gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Wytrawne bułeczki z nadzieniem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne bułeczki nadziane kiełbaskami i cebulką, można je podawać na ciepło jak i zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.

Wytrawne bułeczki z nadzieniem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wytrawne bułeczki z nadzieniem

Ciasto;

  • 20 g świeżych drożdży,
  • 1 szklanka letniej wody,
  • 0,5 szklanki maślanki,
  • 3,5 szklanki mąki,
  • 1 łyżka suszonej bazyli,
  • szczypta soli i cukru,
  • łyżka masła roztopionego.

Farsz;

  • 1 duża cebula,
  • 6 kiłbasek śniadaniowych,
  • łyżka masła,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli.

dodatkowo;

Sposób przygotowania:

Wytrawne bułeczki z nadzieniem
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. 

Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Ciasto odstawiamy na 30 minut.

Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę.

Podsmażamy na łyżce masła wraz z przyprawami.

Studzimy.

Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę.

Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę.

Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.

Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami.

Smacznego ;) 
Wytrawne bułeczki z nadzieniem
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Wytrawne bułeczki z nadzieniem
Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę.
Wytrawne bułeczki z nadzieniem
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach do zrumienienia.