Sposób przygotowania:
Boczek pieczony z kminkiem
Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć solą ziołową i czosnkową, papryką słodką, ostrą i polać oliwą. Obsypać pieprzem i kminkiem. Odłożyć do lodówki na noc aby przeszło marynatą.
Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać jeszcze kminkiem i obłożyć cebulą pokrojoną w plastry.Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 1 godziny przykryty folią aluminiową. Pod koniec zdjąć folię aby ładnie się przypiekł z wierzchu.
Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać jeszcze kminkiem i obłożyć cebulą pokrojoną w plastry.Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 1 godziny przykryty folią aluminiową. Pod koniec zdjąć folię aby ładnie się przypiekł z wierzchu.