ilka01

ilka01

Kucharz
[Przepisów: 6]

Boczek pieczony z kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny boczek pieczony z dodatkiem kminku jest dobry do kanapek. Taki boczek warto przygotować, chociaż jest kaloryczny ale od czasu do czasu można popróbować.

Boczek pieczony z kminkiem

Składniki:

Boczek pieczony z kminkiem

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony z kminkiem
Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć solą ziołową i czosnkową, papryką słodką, ostrą i polać oliwą. Obsypać pieprzem i kminkiem. Odłożyć do lodówki na noc aby przeszło marynatą.

Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać jeszcze kminkiem i obłożyć cebulą pokrojoną w plastry.Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 1 godziny przykryty folią aluminiową. Pod koniec zdjąć folię aby ładnie się przypiekł z wierzchu.